Aktív 2022-es évet tudhat maga mögött az Aktív Ifjúságért Egyesület. Egyik projektet a másik követte, sőt párhuzamosan futottak egyes események. Ez az év a stabil alapok megteremtésére és az első nagyobb saját projektek megvalósítására irányult.

Az egyesülettel több rendhagyó órát is tartottunk középiskolai osztályoknak, első sorban tanév eleji csapatépítők, illetve pályaorientációs foglalkozások formájában, de volt média is a témák között, valamint diákjogi ismereteik bővítésén is munkálkodtunk ezen alkalmakkor.

2022-ben megszerveztük első, egy hetes, nyári média táborunkat az Európai Szolidaritási Testület támogatásával, ami a 360° REgeneráció projektünk keretében valósulhatott meg. Ezt a projektet fiatalok hívták életre fiatalok számára, az egykori 360° Ifjúsági Médiaműhely stábjának bővítésére, új tagok, új utódok megtalálása céljából, akik a 360° ONLINE platformjaira és weboldalára tartalmakat készíthetnek.

Az AYA szervezett kommunikációs workshopokat a fiataloknak, és ifjúságszakmai találkozót is tartott a D2 Ifjúsági Központban. Melyet az Aktív Indulás 2022 projektből valósított meg.

Nemzetközi projektekben voltunk együttműködő partnerek, így pl. a Youth 4 Youth (Erasmus+ program) keretében, közreműködtünk egy 7 országot felölelő társasjátékfejlesztési folyamatban. Továbbá részt vettünk egy több héten át zajló, online Nemzetközi Podcast Fesztiválon is, amelynek tematikája a professzionális podcast készítés köré épült.

Jártunk Pécsváradon is, ahol több napos média képzést és felkészítést tartottunk helyi fiataloknak a pécsváradi ifjúsági klubot vezető egyesület (FIRE) felkérésére, ezzel segítve a ifjúsági újság elindítását.

Továbbá egy korábbi együttműködésünket a ZÖLD LAKadémia projektben is sikeresen zártuk, amiben elsősorban ismeretátadó podcastek és összefoglaló videók készülhettek el. Az AYA részt vett az Upgrade2Europe c. nemzetközi tananyagfejlesztési projektben is, mint a készülő tananyagokat tesztelő egyik szervezet. De megannyi más feladatot is végeztünk a 2022-es évben. Például vállaltunk kitelepüléseket, és lehetővé tettük informális csoport számára, hogy saját projektötlettel pályázatot adhassanak be, amely pozitív elbírálásban részesült. Aktív és mozgalmas év áll mögöttünk, és legalább ilyen sokszínűnek ígérkezik az idei év is. Sok tervünk van, és lehetőségeink szerint ezeket mind meg is szeretnénk valósítani. Találkozzunk 2023-ban is!

▶ Állandó helyszínünk, bázisunk és szakmai együttműködő partnerünk a D2 Ifjúsági Központ.
▶ Állandó pártfogoltunk és médiapartnerünk a 360° ONLINE Ifjúsági Magazin.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük