Az Aktív Ifjúságért Egyesület befogadó szervezetként segítette a 360° Ifjúsági Médiaműhely generációváltást segítő projektjét, mely az Európai Szolidaritási Testület támogatásával valósult meg 2022-ben Szegeden. A megvalósítók olyan fiatalok voltak, akik középiskolásként részt vettek a médiaműhely munkájában, és szerették volna, hogy más fiatalok is részesüljenek hasonló élményekben, mint amilyenekben korábban ők.

Amellett, hogy tapasztalataik átadása is motiváló tényező volt a projekt életre hívásában, fontos cél volt a közösségépítés, az utánpótlás megtalálása, vagyis a korábbi médiaműhely utódjaként működő 360° ONLINE Ifjúsági Magazin szerkesztőségi stábjának bővítése, új tagok toborzása, mindezt egy nyári tábor köré szervezve.

A projekt célja a 360° REgeneration Médiatábor megszervezése és lebonyolítása volt, ami egy ötnapos napközis táborként valósult meg 2022. július 11-15. között az Újszegedi Partfürdő Kemping és Apartman területén, valamint további programhelyszínek és együttműködő partnerek voltak a D2 Ifjúsági Központ a Szeged Televízió, a REÖK, a Belvárosi Mozi, az IH Rendezvényközpont és a Rádió88 is. A program szerves részét képezte az elméleti ismeretátadás mellett a szerkesztőségek meglátogatása, ott dolgozó hiteles szakemberek előadásai, és nagyon sok gyakorlati feladat, amelyet a tábor résztvevőinek a nap folyamán kellett kisebb csoportokban végezniük. A hangsúly természetesen végig az élményt adó tevékenységeken volt, így játszva tanulhattak a média világáról és önmagukról egyaránt a résztvevők.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük