2023. június végén Egyesületünk ismét Pécsváradra látogatott, ahol háromnapos médiaworkshopot tartottunk a táborozó gyerekeknek. A média tematikájú „mini képzés” apropóját az adta, hogy nemrég útjára indult a pécsváradi ifjúsági magazin, a Hírzengő.

A pécsváradi online magazin stábja szeretné, ha új, alkotó, ifjúsági témákról hírt adó fiatalok csatlakoznának az újsághoz. A média tematikájú, szakmai alapokat adó és a szükséges készségeket fejlesztő workshopok megtartására minket kértek fel a tábor szervezői. A táborban így lehetősége volt a fiataloknak ismerkedni a fotózással, videós interjúk elkészítésével, sajtóműfajokkal, újságírással, és a podcast készítés alapjaival is, de a játékos feladatok, gyakorlatok alkalmával a híradós tudósítás legfontosabb ismérveivel és szabályaival is találkoztak. A tábor a Fiatalok a részvételért Egyesület és a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat szervezésével valósult meg.

További fotók a Facebook oldalunkon

A gyerekek által a táborban elkészült gyakorlati feladatok végeredményeiből többet is közzé tett a magazin a saját felületein. A tartalmak közül a Hírzengő oldalára a következő három cikk került fel: A tábor Gréta szemével, Hírzengő tábor Miklóssal, és A Hírzengő hármasai. Az elkészült videókból pedig néhányat a @hirzengo Instagram oldalukon story-ként osztottak meg.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük