Augusztus 31-én a 360° REgeneráció Projekt lezárult, és egy fontos szakasz véget ért az Aktív Ifjúságért Egyesület életében. A projekt sikeres megvalósításához az Európai Szolidaritási Testület nyújtott támogatást egy pályázaton keresztül. A projektet megvalósító fiatalok célja a a 360° Ifjúsági Médiaműhely által a D2 Ifjúsági Központban működő 360° ONLINE Ifjúsági Magazin közösségének a bővítése. Az egyetemi tanulmányaikat folytató fiatalok néhány éve még maguk is aktív tagjai voltak ennek a közösségnek. Most arra vállalkoztak, hogy médiatábort szerveznek, hogy új tagokkal bővüljön a stáb.

A projekt két szakaszból állt: az egyik a tábor megvalósítása, a másik a fiatalok felkészítése a tábor szervezésére. Az ismereteket workshopok keretében sajátították el.  Minden fiatal vett már részt korábban projektmenedzsment témájú tréningeken és műhelymunkán, ezért volt egy alap, amire építhettek a képző szakemberek. Az előkészítő szakaszban a tábort népszerűsítő rádióspotot és nyomtatott promóciós anyagokat készítettek a fiatalok. A felkészítés párhuzamosan zajlott a szervezéssel, hiszen kevés idő állt rendelkezésre a tanulmányok mellett.  Legtöbbször online  vagy hibrid formában valósultak meg ezek az alkalmak.

A tábor már személyes jelenléttel zajlott 2022. július 11-15. között. Hét helyszínen színes és érdekes szakmai programok segítették a következő generációt eligazodni a média világában. Rádió, újságírás, televízió, podcast és még a filmkészítés is belefért az öt napba. A tábor végén a lelkes résztvevők már a következő időszakot tervezték, amikor a 360° ONLINE Ifjúsági Magazin stábjának tagjaiként próbálgatják szárnyaikat. A tábor után elkészültek az első értékelő podcastok, és elkezdődtek a forgatások. Néhány alkotás pedig már elérhető a 360° ONLINE YouTube csatornáján és weboldalán.

A projekt fő célja, hogy a résztvevő fiatalok a tábor befejezése után is részt vegyenek a közösség életében, és próbálkozzanak a média különböző területein teljesült. A projekt megvalósításában résztvevő fiatalok pedig már tervezik a következő projektet, és keresik a pályázati lehetőségeket. Önkéntesként segítették az egyesület szakembereinek munkáját más projektekben is. Elmondhatjuk, hogy a projekt segített abban, hogy az új tagokon túl az egykori stábtagok újra részei legyenek a közösségnek. A 360° REgeneráció projekt ugyan lezárult, de a közösség tovább él. A projektről bővebb információ az egyesület weboldalán, a projekt Facebook oldalán és a 360° ONLINE weboldalán érhető el.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük