A kommunikáció mindennapjaink fontos része, legyen szó családról,  munkáról szórakozásról, életünk legapróbb fejezetében is komoly szerepe van.  Az Aktív Ifjúságért Egyesület szakemberei segítenek a kommunikációs zavarok megelőzésében és leküzdésében. Az igényeknek megfelelően, előadásokat, iskolai órákat, foglalkozásokat tartanak az alapoktól a speciális területekig, egyéni mentorálásig. Az elmélet mellett gyakorlatorientált foglalkozások alkalmat adnak a védett környezetben történő gyakorlásra.  A szolgáltatást elsősorban fiataloknak szánjuk, azonban cégek szervezetek is igénybe vehetik. A szolgáltatást az igényekre szabva alakítjuk egyedi megállapodás alapján. 

Bevezető alapismeretek:

Kommunikáció alapismeretek

A kommunikáció fogalma, területei, fajtái, alkalmazás módjai, története. Hangoktól az internetig. 

Kommunikáció a mindennapokban

Napi interakciók. Alapismeretek- hogyan értessük meg magunkat másokkal? Egy jó nap kommunikációs szempontból. Kommunikációs technikák otthon, iskolában munkahelyen útközben. Szituációk megoldása

Emberi kommunikáció

Alapvető emberi kommunikáció-kialakulása egyéni kommunikáció vs. tömegkommunikáció

Verbális vs. nonverbális

A kommunikáció két alapvető formája – alapismeretek. Mi a kapcsolat közöttük? Manipuláció vs. valóság. 

Kommunikáció az interneten

Hol, mit és hogyan? Melyik felület mire  egyén és szervezeti szempontból? Hogyan posztoljunk intelligensen? Kommentek- igen vagy nem? Kulturált kommentelés lehetséges? Trollok kezelése.

Tematikus:

Szervezeti kommunikáció

Vállalati, hivatali, civil szervezetek kommunikációja alapismeretektől a gyakorlatig. A hatékony működést alapja a jól működő kommunikációs rendszer. 

Projektkommunikáció

Hogyan kommunikáljunk projekten belül, és kívül? A projekt ismertsége a hatékony kommunikációs stratégián múlik. 

Marketingkommunikáció

Marketing alapismeretek kommunikációs szempontból. A jó marketing előfeltétele a jó kommunikáció. Alapoktól egy működőképes rendszerig.

Kommunikáció az ifjúsági szakmában

Hogyan szólítsuk meg a fiatalokat? Hogyan lehetünk hitelesek a fiatalok szemében? 

Rendezvények kommunikációja

Rendezvényszervezés kommunikációs szemszögből. Alapoktól a sikeres megvalósításig. Jó rendezvény és rossz kommunikáció= alacsony ismertség → alacsony bevétel. Egy sikeres rendezvény kommunikációja. 

Protokoll mint kommunikáció

Protokoll alapok. Mit és hogyan illik? Viselkedés speciális helyzetekben. Munkahely iskola, hivatalos rendezvények, színház, opera, kerti partik, fogadások. 

Kommunikáció nyilvánosság előtt 

Megjelenés, beszédtechnika, kamera előtti jelenlét, színpadi jelenlét.
Kiadványok, promóciós anyagok – külső szervezeti nonverbális kommunikáció.